Week 23-24

24
  • Mondje open

  • Tand in zicht

  • Broodje eten?

Had je eerst het idee dat het meest van jouw met zorg gepureerde hapje vooral in zijn slabbetje en haar terecht kwam. Nu weet je baby al beter dat er een hapje aankomt en doet hij, als hij er zin in heeft, zijn mond open voor de lepel.

Heb je je kindje al eens een stukje brood gegeven? Zo rond de zes maanden kun je je baby een stukje brood geven zónder korst. Maar pas als hij gewend is aan oefenhapjes, en ook wat grovere hapjes kan eten. Je kunt de boterham ook even dopen in moedermelk of flesvoeding zodat het wat zachter is.

Lees ook: wat mag mijn baby nog niet eten?

Omrollen

Kan je kindje al omrollen? Hij wordt steeds sterker, dus grote kans dat het eerdaags lukt. Soms gebeurt de eerste rol per ongeluk en is je kind minstens zo verbaasd als jij. En soms gaan er weken en weken van oefenen aan vooraf. Je zult niet de eerste ouder zijn die even naar de wc gaat en haar baby onder de bank terugvond. Als je kind eenmaal doorheeft hoe omrollen werkt, kan hij dat trucje heel vaak achter elkaar doen om zo, al doorrollend, aan de andere kant van de kamer uit te komen. Ook zijn er baby’s die in hun enthousiasme zodanig trappelen dat ze zich een soort van voortduwen door de kamer. Het begin van kruipen.

Lees ook: kruipen, zichzelf optrekken aan de bank: welke mijlpalen kun je verwachten? 

Elk kind is uniek en volgt zijn eigen pad in de ontwikkeling. Het kan ook dat jouw kindje nog helemaal geen interesse heeft in omrollen, maar zijn tijd liever besteed aan het oefenen van zijn communicatie skills. Lekker brabbelen en spelen met klanken en het volume. Heb jij een echte kletskous in huis, dan kun je hem niet blijer maken dan door lekker terug te babbelen, hem voor te lezen of toe te zingen. Vals of niet: het maakt je baby niet uit. Voor hem heb jij (nu nog) de mooiste stem van de wereld.