Week 33-34

33
  • Luieruitslag

  • Eigen persoonlijkheid

  • Grappenmaker

Door de oefenhapjes kan de ontlasting van je kindje veranderen. Anders gezegd: een vieze luier stinkt vanaf nu echt. Maar wat nog vervelender is, is dat de billetjes geïrriteerd kunnen raken van deze grovere poep waardoor je kindje luieruitslag kan krijgen. Billen vol met rode bultjes en vlekjes. Wat ook niet helpt is dat je kindje nu kan zitten en misschien zelfs kruipen waardoor ook natte luiers meer over die billen schuren. Het gevolg: nog meer luieruitslag.

Luieruitslag: wat kun je eraan doen?

Luieruitslag is op zich niet ernstig, maar je kind kan er wel last van hebben. Helemaal tijdens het verschonen. Als je merkt dat je kindje pijnlijke billetjes heeft, kun je de volgende dingen doen:

  • De luier vaker verschonen en kiezen voor zachte luiers met extra absorptievermogen, zoals Luiers en luierbroekjes Archieven – Bonbébé (bonbebe.nl)
  • De billetjes afspoelen met water.
  • Kies voor billendoekjes die parfum- en alcoholvrij zijn.
  • Als je bij het verschonen de poep lastig weg krijgt, kun je wat extra huidolie op het billendoekje doen. Deze Huidolie – Bonbébé (bonbebe.nl) heeft door de kamille een verzachte en hydraterende werking. De poep gaat er dan makkelijker af, zonder dat je hard hoeft te boenen.
  • Breng bij het verschonen als laatste nog een verzachtende zalf of crème aan. Zo genezen pijnlijke plekjes sneller en het vormt een vettig laagje tussen de huid van je baby en de inhoud van de luier.

 

Wát een karakter!

Zie je ook steeds meer van de persoonlijkheid van je kindje? Hij ontwikkelt meer en meer een eigen willetje. Je kindje ontdekt de lol van plagen. We noemden al eerder het expres laten vallen van spullen zodat jij die moet oprapen. Maar ook doen alsof hij jou een speeltje wil geven om het vervolgens terug te trekken, is iets waar hij van in een deuk kan liggen. Helemaal als jij je verbaasde blik daarbij even dik aanzet. Gezellig zo’n kleine komiek in huis, die alles wat jij doet te gek vindt en altijd blij is je te zien.