Week 47-48

47
  • Muziek maken

  • Zichzelf voeren

  • Toe aan luierbroekjes?

Ergens hard op slaan is hartstikke leuk, dat snap jij ook. Maar met de afstandsbediening slaan op de tv of op je vaas is dat niet. Een xylofoon lost je ‘probleem’ op, maar een houten pollepel en een plastic bakje doen de truc ook. Schudden en rammelen is in deze fase ook een welkome uitbreiding van de muzikale activiteiten. Een rammelaar of sambabal of een potje gevuld met rijst kan zomaar het favoriete speeltje worden van je kind.

Behendig met brood

Je kindje beweegt meer, en wordt er ook behendiger en sneller in. Het zijn de grote mijlpalen die natuurlijk het meest in het oog springen, dat is logisch. Maar dikke kans dat je kindje met die kleine vingertjes inmiddels ook heel behendig is en al zelfstandig stukjes brood pakt en naar zijn mond brengt.

Luierbroekjes

Soms kun je stiekem terugverlangen naar die tijd dat als je je kind ergens neerlegde of zette hij ook gewoon netjes stil bleef liggen. Het verschonen kan zo’n moment zijn. Want man, al die beweeglijkheid valt niet mee als jij je kind even snel een schone luier wil geven. Luierbroekjes. kunnen dan een uitkomst zijn. Die gaan veel makkelijker aan en je kindje kan ondertussen staan. Ook door de elastieken band zijn luierbroekjes fijn voor een rondkruipende en zich omhoogtrekkende baby.