Week 49-50

50
  • Toch weer eenkennig

  • De leukste thuis

  • Zelluf doen

     

Dacht je vorige week dat het loslaten was begonnen, wordt je kindje ineens weer aanhankelijker. Het een is een logisch gevolg van het ander: je kindje heeft ook door dat hij onafhankelijker is en daar komt, na het eerste gejubel, onzekerheid bij kijken. Hierdoor zoekt hij of zij je weer vaker op en wordt weer wat eenkenniger.

Grapjes maken

Je kind was al een tijdje de leukste thuis, maar rond deze tijd heeft hij of zij echt de lachers aan de broek hangen. Hij ontwikkelt steeds meer een gevoel voor humor en heeft door dat hij grapjes kan maken. De beloning zit hem in het feit dat jij om hem lacht: positieve aandacht. En dat smaakt naar meer.

Cadeautje voor jou

Terwijl de eerste verjaardag van je kindje dichterbij komt, heeft hij misschien ook wel een of twee cadeautjes voor jou: een allereerste kus! En misschien wel het woordje ‘mama’.
We geven geen garanties, soms worden deze cadeautjes wat later bezorgd, maar ze komen echt!

Natuurlijk kan je baby nog niet zelf eten zonder te knoeien, maar dat betekent niet dat hij of zij het niet wil proberen. Nu hij meer zelf kan, zal hij zichzelf soms ook een beetje overschatten.
Wil je kindje zelf de lepel vasthouden? Hou hem weg bij je witte muur en laat hem maar experimenteren. De oefening heeft hij toch nodig. Wat je ook kunt doen, is eerst je kindje voeren en wanneer je denkt dat hij (bijna) genoeg heeft, het hem nog even zelf laten proberen. Dan loop je geen kans dat er meer op de grond belandt dan in zijn buikje.