Kalender

18 maanden

18
  • Energie kwijtraken
  • De kracht van herhaling
  • Tussendoortjes

Konden jullie je vroeger misschien met gemak hele dagen binnen vermaken, inmiddels merk je dat je kind tegen de muren oploopt als je hem niet een keer per dag ‘uitlaat’. Een rondje park, speeltuin, loopfiets en bal mee: je kind wil even zijn energie kwijt. Je beloning na een half uur de schommel duwen of wachten bij de glijbaan kan zomaar een huilbui zijn: als je kind eenmaal iets leuk vindt, kan hij daar vaak geen genoeg van krijgen. Herhaling, herhaling, herhaling. Dat zul je ook merken met de favoriete filmpjes en boekjes. Continu moet die ene aflevering van de Teletubbies aan of moet hetzelfde boekje voorgelezen worden. Het geeft je kind vertrouwen en een veilig gevoel als hij of zij weet wat er komt.

Wat doet een hond? Wat zegt een kat? Kinderen van 18 maanden zijn gek op dit soort kwisjes. Zo kunnen ze laten zien wat ze kunnen én dierengeluiden zijn natuurlijk ook te grappig om na te doen. Het geeft een rondje kinderboerderij ook meteen een nieuwe dimensie. Alle diertjes uit de favoriete boekjes lopen hier rond, misschien kan je kindje er zelfs al wel een paar benoemen?

Het was je misschien al opgevallen, maar bij de maaltijd zit je kindje vrij snel vol terwijl hij of zij gedurende de dag wel steeds trek heeft. Het is heel makkelijk om dan naar chipjes of koekjes te grijpen, maar je kunt een tussendoortje het beste zien als een mini-maaltijd, een evenwichtig hapje met voedingsstoffen. Wat dacht je van onze biohapjes, bijvoorbeeld in de smaak yoghurt met blauwe bessen en banaan? Voedzaam én lekker.