Kalender

21 maanden

21
  • Boevenstreken
  • Rennen
  • Strakkere bewegingen

Is je kindje nou expres stout of begrijpt hij je gewoon niet? Tja, we zijn er niet bij, maar dikke kans dat hij er even voor kiest om je niet te begrijpen. Het is de periode van de boevenstreken. Gewoon waar je bij staat toch even doen wat van jou niet mag. Het is verleidelijk om erom te lachen, maar het gevolg is dat het trucje dan nog een aantal keer herhaald wordt. Want iets doen wat niet mag, is leuk, maar iemand aan het lachen maken, is nóg leuker. Je kind ontwikkelt dan ook steeds meer gevoel voor humor. Wegrennen als er een luier om moet, zich verstoppen achter een gordijn of iets afpakken en het lekker niet meer teruggeven. Het zijn grapjes waar vooral je peuter heel veel lol om heeft.

Motorisch maakt je kindje weer wat stappen. Als hij of zij al even kan lopen dan gebeurt het nu in een iets hogere versnelling: rennen. Dat gaat natuurlijk ook wel eens fout, met een kapot knietje tot gevolg. Toch zul je merken dat waar jij je hart vasthoudt, je peuter de keer erna weer net zo vrolijk ervan doorgaat.
Met een lepel eten gaat steeds beter: de fijne motoriek gaat weer wat gestroomlijnder, bewegingen worden strakker. Natuurlijk belandt nog niet al het eten netjes in zijn mond, maar de verhouding ‘groente op de grond’ versus ‘groente in de mond’ is steeds meer in balans.