Zwangerschap

Zwanger week 36

36

36 weken zwanger (onderweg naar 37) Dag 252 tot en met 259

Krop bindsla

Je baby wordt steeds molliger en ook de wangetjes worden nu ronder. Is er iets schattiger dan bolle babywangetjes? Het vetlaagje dat je baby opgebouwd heeft, beslaat zo’n 15% van zijn totale gewicht. Het helpt je kindje zijn lichaam op temperatuur te houden en je baby haalt er straks energie uit. Het is een reservevoorraadje voor de eerste dagen na de geboorte. Die eerste dagen moet je kind nog erg wennen aan het drinken en zal uit de weinige melk die hij of zij binnenkrijgt nog niet veel energie kunnen halen. De zuigreflex en de spieren die zorgen voor het krachtig kunnen drinken zijn wel helemaal ontwikkeld. Niet lang na de geboorte is je baby klaar voor haar eerste voeding. Maak je borst maar ehh…vrij!

Is je baby nog niet ingedaald, dan gebeurt dat misschien deze week. Bij het indalen zakt je kindje met het hoofdje dieper in je bekken. Sommige vrouwen voelen dit gebeuren: de baby voelt dan echt wat lager en soms komen er indalingsweeën bij kijken.

Als het goed is, heb je nu verlof. Eén afspraak staat vast in de agenda: vanaf nu heb je elke week controle bij de verloskundige.