Zwangerschap

Zwanger week 24

24

24 weken zwanger (onderweg naar 25) Dag 168 tot en met 175

Kokosnoot

Een week waar je waarschijnlijk al een tijd naar toe leeft: je kindje is levensvatbaar. Als je nu moet bevallen zullen de artsen je kindje behandelen en in leven proberen te houden. De longen zijn nog niet goed ontwikkeld en de darmen functioneren ook nog niet zoals het hoort, dus veel liever blijft je baby nog een tijd zitten. Elke dag is daarbij mooi meegenomen.

Nu het gehoor van je kindje steeds beter werkt, kan hij ook schrikken van harde geluiden buiten de buik. Het evenwichtsorgaan in het binnenoor is nu ook ontwikkeld waardoor je baby door heeft of hij op z’n kop hangt. Heb je al eens gevoeld dat je baby de hik had? Een gek gevoel en je bent misschien geneigd het zielig te vinden voor je kindje. Maar de hik is net als bij jezelf niets ernstigs en stopt vanzelf weer.

Het is alweer even geleden dat je naar binnen hebt kunnen spieken. Zou je graag een 3D- of 4D echo willen? Het mooiste resultaat heb je bij 26 en 27 weken zwangerschap. Je zou deze week dus al een afspraak kunnen maken. Deze echo wordt niet vergoed, maar is puur om mooie beelden van je baby te zien en mee naar huis te krijgen voor familie en vrienden. Lees meer echo’s