Zwangerschap

Zwanger week 37

37

37 weken zwanger (onderweg naar 38) Dag 259 tot en met 266

Snijbiet

Je hebt een bevalplan geschreven, misschien wat bevallingen op YouTube bekeken, erover gelezen en met ervaren moeders erover gesproken: je hebt vast een idee van hoe je wil dat de bevalling gaat. Wil je graag thuis bevallen? Goed nieuws, vanaf deze week mag dat.

Het kan zijn dat je je baby wat minder voelt bewegen. Dat komt omdat er minder ruimte is en hij of zij waarschijnlijk met de beentjes opgetrokken in de baarmoeder ligt. Toch voel je af en toe nog wel een trap of een por. Voel je je kindje niet op momenten dat je dat normaal wel voelde, neem dan contact op met je verloskundige.

Zijn ze zwaar: die laatste loodjes? Ook al werk je nu waarschijnlijk niet omdat je verlof hebt, een week loopt toch snel vol. Afspreken met vriendinnen, babykleertjes kopen, wassen, strijken, het kamertje nog even inrichten: je kan er best druk mee zijn. Misschien denk je bij veel dingen: nu kan het nog. Maar weet je wat nu ook nog kan? Rust nemen. Die eerste weken met je pasgeboren baby zullen veel van je vragen, dus voel je niet bezwaard als je lekker op de bank wilt liggen. Je hebt het verdiend.

Oké, als je echt per se bezig wilt blijven, check dan of deze dingen al geregeld zijn. Staat het bed op klossen, heb je het telefoonnummer van de verloskundige in je mobiel opgeslagen, heeft je partner dat ook en staat je tas voor het ziekenhuis klaar? Check hier alle regeldingen